Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

DevTribe Gathering 6

21 mars 2017 @ 13:00 - 17:00

- Gratis

Temat denna gång är:

DevOps – Erfarenheter och lärdomar

Alla förstår att det är önskvärt att automatisera flödet från kod till produktion. Vi vill ha ut funktionalitet fort. Vi vill ha säkra driftsättningar. Vi vill inte lägga tid på tråkigt monotont jobb. Men nu har vi pratat om DevOps i några år.

  • Hur går det egentligen?
  • Vilka erfarenheter har vi gjort?
  • Hur styr man om stora produkter och tröga organisationer?
  • Var ligger de största utmaningarna?
  • Hur kommer man runt dem?
  • Vilka plattformar och produkter fungerar bra för att hjälpa oss dit vi vill?

Talare

Johan Kardell är konsult på Softhouse med lång erfarenhet av att bygga system på Microsofts plattform. Han har under sin karriär jobbat mycket med både utveckling och drift av system, och kan erbjuda perspektiv från båda hållen.
Ämne: Agil infrastruktur i Azure
Ämnesbeskrivning: Vi kommer att titta på olika sätt att jobba med infrastrukturen i Azure på ett kontrollerat sätt, för olika stora projekt.

Fredrik Gustafsson jobbar på Jeppesen som produktägare för DevOps och har där infört ett fullt automatiserat flöde för att bygga och testa en rad system.
Ämne: One installation for CI
Ämnesbeskrivning: How going from manual or many different automated installations helped increase CI and quality of product.

Daniel Franzén är grundare och VD på Bustard och konsult inom enterprise- och lösningsarkitektur. Daniel hjälper organisationer att utveckla sin EA-organisation så att den kan stärka relationen mellan IT och verksamhet och bidra till att utveckla strategi och innovation som är tydlig i den dagliga operativa verksamheten.
Ämne: DevOps som fundament i ett verksamhetsnära ekosystem
Ämnesbeskrivning: Relationen mellan it och verksamhet har genomgått en stor förändring från it-fokus till verksamhetsfokus från 80-tal till nu. Samtidigt som agile och DevOps har gett oss kraftfulla verktyg för att korta avståndet från idé till nytta i verksamheten så stannar ofta det förändrade arbetssättet hos it-avdelningen och utvecklingsteamen. I det här blixttalet kommer Daniel att provtrycka en modell för ett ekosystem som bygger upp en relation mellan IT och verksamhet genom att skapa förutsättningar för att våga satsa på innovation. Och ja, DevOps har en central roll i ekosystemet.

Mats Iremark är lösningsarkitekt på Collector Bank. En av de som jobbat mest med Azure i landet. Brinner för devops. Nyss hemkommen från San Francisco där han fick lyssna på det senaste kring Elasticsearch och Kibana.
Ämne: Verktygslådan för monitorering på Collector Bank
Ämnesbeskrivning: Det finns idag ett antal verktyg för att bygga och därefter deploya ut kod snabbt till olika miljöer idag. Men vad händer sedan? Hur monitorerar vi att våra applikationer fungerar?
Det kommer att ges en introduktion till vilka verktyg och tjänster vi nyttjar för just detta. Hur fungerar de och varför har vi valt just dem?

Anmälan

Anmälan sker denna gång direkt till vårt  Meetup forum för DevTribe Göteborg.

DevTribe Gathering 6 Göteborg

Talare

Vi söker talare som vill dela med sig av sina erfarenheter kring DevOps.
Om du har en idé till en talare, känner någon, eller tror att du har något att presentera själv, tveka inte att fylla i och skicka in formuläret nedan!

Detaljer

Datum:
21 mars 2017
Tid:
13:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
www.softhouse.se

Arrangör

Softhouse Växjö
Webbplats:
www.softhouse.se

Plats

Softhouse Göteborg
Magasinsgatan 18A
Göteborg, 411 18 Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46 31 760 99 00
Webbplats:
https://www.softhouse.se

Detaljer

Datum:
21 mars 2017
Tid:
13:00 - 17:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
www.softhouse.se

Arrangör

Softhouse Växjö
Webbplats:
www.softhouse.se

Plats

Softhouse Göteborg
Magasinsgatan 18A
Göteborg, 411 18 Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46 31 760 99 00
Webbplats:
https://www.softhouse.se